fredag 19. august 2016

Det blir opera på torgfesten

I år er vi så heldige å kunne få presentere opera på svært høyt nivå under torgfesten!
Ivana Milasinovic og Stevica Krajinovic synger i Operakoret ved Den Norske Opera & Ballett. Under torgfesten vil de fremføre ariene "Toreador" og "Habanera" fra "Carmen" av Georg Bizet. Pianist Gabor Nagy akkompagnerer.


Ivana og Stevica kommer fra Serbia og har nylig flyttet til Bogerud etter å ha bodd mange år på Bøler.

Ivana (alt) har studert opera i Beograd, London og Kristiansand. Hun har vunnet flere konkurranser, blant annet førsteprisen ved Arendal Grieg Festival i 2006 og førsteprisen i den internasjonale konkurransen Jeunesses Musicales i Beograd i 2008. Hun har blant annet sunget Merzedes i Carmen av Bizet, Lola i Cavalleria rusticana av Maschagni, hovedrollen FEMA i den serbiske operaen Pokondirena Tikva av Logar, La Zia Principessa i Suor Angelica av Puccini og Orlofsky i Flaggermusen av J. Strauss.
Stevica (bass) har studert opera i Beograd, Montenegro og Kristiansand. Han kom til Norge som stipendiat for beste student fra musikkfakultetet i Beograd, og tok masterstudiet i solosang i Kristiansand i 2014. Han har sunget en rekke solistroller, blant annet Morales i Carmen med Det serbiske nasjonaltheater i Novi-Sad (Serbia og Montenegro), Marquis D´Obigny i La Traviata og tittelrollen i Don Giovanni ved Opera Island. I 2005 sang han solopartiet for baryton i Carmina Burana med Roma Symfoniorkester på Piazza di Campidoglio under ledelse av Silvio Barbato. Han har også sunget rollen som Valentin i Faust av Ch. Gounod, Enriko i G. Donizetti's Luca di Lamermoor, samt St. Olavs-oriatoriet som St. Olav av Ole Karsten Sundlisæter og Dordi Skuggevik. Med dette stykket turnerte han til Rouen, Paris og Stavanger.

På hovedscenen ca. kl. 12.30(Foto: Den Norske Opera & Ballett.)
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar